Brandsikring udført af Imprex på Sjælland

Tivoli Congress Center – Mere Fokus på passiv brandsikring i store byggerier.

 

Der er både økonomiske og logistiske fordele ved at indtænke passiv brandsikring allerede i projekteringsfasen, mener Imprex Brandsikring, der netop har stået for en stor del af brandsikringen i det nye Tivolli Hotel og Congress Center.

 

Den passive brandsikring er en integreret del af en bygnings grundkonstruktion, og derfor giver det arkitektens tegnebræt. Passiv brandsikring knytter sig bl.a. til brandadskillende bygningsdele og er en forudsætning for, at sprinklere og andre aktive brandsystemer fungerer efter hensigten.

– Det er vores job at sørge for, at stålkonstruktionerne ikke bliver bløde i knæene, hvis bygningen står i flammer, siger Direktør for Imprex Brandsikring, Søren Tofte.

Og det er netop stålkonstruktionerne, Imprex Brandsikring har været med til at isolere i det nye Tivoli Hotel. Ved at punktsvejse isolering på stålet i de bærende konstruktioner, har de sikret, at bygningen bliver stående, hvis uheldet er ude.

Passiv brandsikring bliver ofte glemt – Generelt er det sådan i branchen, at den passive brandsikring får alt for lidt fokus. Den bliver god mening at tænke på det allerede inden, de første streger rammer Conlit brandsikring af store stålbjælker i centerets store sale. Bjælken måler 2 x 2 meter og er sammensat af 3 enkeltbjælker.

let glemt i projekteringsfasen, og så ender det ofte med en masse små opgaver, som laves lidt i hop og spring gennem byggeprocessen, siger Søren Tofte

Sådan var det også med brandsikringen af det nye Tivoli Hotel. De store linjer var tegnet op af ingeniørerne, men mange af de mindre opgaver, var der ikke taget højde for. Det betød, at der ikke var et samlet overblik over de konstruktioner, der skulle sikres. Hotellet er designet med en masse mindre bjælker og fremspring, så der dukkede hele tiden nye bjælker og søjler op, der skulle brandisoleres.

– Der er måske ikke mange, der tænker over det. Men man kan optimere processen væsentligt, hvis man planlægger hele brandsikringen fra start af, siger Søren Tofte.

Ekspertrådgivning er en god investering Brandisikring er ikke et beskyttet område, så alle kan i princippet udføre arbejdet. Ofte er det tømrere eller blikkenslagere, der står for det, men de

har ikke altid overblikket over hele processen. En virksomhed som Imprex Brandsikring, der ar bejder 100% med passiv brandsikring, har derimod ekspertise i alle de elementer, der knytter sig til sikringsarbejdet. Det kan spare bygherren både tid og penge.

– Vi kan allerede i projekteringsfasen være med til at vurdere, hvor kraftige de bærende stålkonstruktioner bør være. Hvis man benytter en kraftig stålprofil, slipper man for at brandsikre unødvendigt med meget dyr brandmaling, siger Søren Tofte.

Tivoli Congress Center