Det kan være de små huller som skaber de store brande

banner-nettside

Brandsikring er meget mere end aktiv brandsikring selvom der ofte er mest fokus på dette. Passiv brandsikring, f.eks. brandtætning af installationsgennemføringer over nedhængte lofter er ofte ude af syne og derfor et område mange ikke tænker på.

En røgalarm kan informere om brand og røgspredning, men den kan ikke holde røgen tilbage fra en brandcelle til en anden. Det kan derimod en korrekt udført brandtætning.

Firesafe tilbyder:

  • Firesafe har mere end 30 års erfaring indenfor passiv brandsikring
  • Firesafe er en tryg samarbejdspartner med fokus på lovkrav, kompetence og dokumentation
  • Firesafe tilbyder årlig kontrol af brandsikkerheden

 

Noget af det vi kan: brandtætning – lydtætning – brandbeskyttelse af stål – opgradering af beton – teknisk isolering – kontrol & service af brandmateriel

 

Brandsikring er mere end røgalarmer

Brandsikring er dog meget mere end aktiv brandsikring, selvom det desværre alt for sjældent fokuseres på. Passiv brandsikring lyder også kedeligt, men vi taler om brandtætning af åbne installationsgennemføringer, oftest over nedhængte lofter og ude af syne, hvorfor det ikke er noget mange tænkerover.

En røgalarm kan informere om brand og røgspredning, men den kan ikke holde røg tilbage fra en brandcelle til en anden. Det kan derimod en korrekt udført og tæt brandtætning.

Især røg kan smutte igennem de mindste huller og sprækker og det er bygherre/ejer/kommune, der er ansvarlig for, at brandsikringen – inklusiv den passive del – er i orden. At den ikke altid er det, kan skyldes manglende viden om, hvor hurtigt en brand kan sprede sig og i den gode tro, at bygningerne også i brandmæssigt henseende er i forsvarlig god stand

En brandtætning skal selvfølgelig udføres korrekt af firmaer/personer med de rette kompetencer, men desværre, selv her i 2018, er niveauet ikke bedre end i 1995 eller før.

Det vil Firesafe/ så gerne lave om på. Med 32 års erfaring i Danmark, både på informations – og udførelses niveau, har Firesafe/ været involveret i mange byggerier, og det er vores mission at bidrage til et trygt og brandsikkert samfund 

Firesafe/ Danmark stiller sig gerne til rådighed med mere viden, de rette kompetencer samt godkendte udførelser af passiv brandsikring.

Retningslinjer vedrørende Corona

Situationen omkring Corona udvikler sig dagligt, og vi ønsker med dette at informere om retningslinjer for, hvordan vi forholder os i Firesafe.

Vores vision er at bidrage til et tryggere og brandsikkert samfund, derfor tager vi også denne nuværende situation med Covid-19 meget alvorligt. Vi ønsker at holde situationen under kontrol og opretholde så normal drift som muligt. Vi er alle optaget af smittefaren i Danmark og Norden. Firesafe forholder sig til gældende retningslinier fra Sundhedsstyrelsen og myndighederne. Vi følger udviklingen tæt og opdaterer løbende, som situationen udvikler sig. Firesafe har iværksat følgende tiltag for at forebygge smitten.

VORES RETNINGSLINIER

Alle medarbejdere har pligt til at informere sin nærmeste leder om, eller bekræfte, smitte hos sig selv eller andre man har været i kontakt med.

GENERELT FOR AT KUNNE UDFØRE ARBEJDE HJEMMEFRA

Alle funktionærer skal have arbejdsværktøj som en PC med hjem, for at kunne holde sig orienteret, og for at kunne arbejde hjemmefra. Der opfordres til, at der arbejdes hjemmefra, så vidt det er muligt.

INTERNE SAMLINGER OG ARRANGEMENTER

Afholdelse af frokostmøder, kurser, samlinger eller lignende, skal meldes til nærmeste leder, således at der kan foretages en individuel vurdering af, om hvorvidt arrangementet skal afholdes eller ikke.

EKSTERNE OG INTERNE MØDER

Som arrangør af møder, bør man vurdere behovet for mødet, og om det skal gennemføres efter planen eller udsættes.

KUNDEKONTAKT OG ANDEN EKSPONERING

Arbejdet på byggeplads og ude hos kunder foregår på normal vis. Vi beder imidlertid om, at alle er ekstra opmærksomme på håndvask og generel hygiejne, og der tages kontakt til både læge og nærmeste leder, hvis man som medarbejder har mistanke om, at man er blevet smittet, eller hvis nogen i ens nærmeste omgangskreds er blevet smittet.

GENEREL HYGIEJNE

Vi minder om generelle tiltag for god hygiejne, og særlig håndhygiejne. Vi dropper håndtryk indtil videre. Et smil og et ”hej” er nok for tiden. Vi anbefaler også afstand til hinanden, så godt som det kan lade sig gøre, helst minimum 1,5 meter.

REJSER I ARBEJDSSAMMENHÆNG

Internationale arbejdsrejser (også i Norden) skal godkendes af administrerende direktør. Kørsel til og fra arbejde, og som er en del af arbejdet gennemføres som normalt, men undgå kollektiv trafik hvis det er muligt. Hvis det er muligt at gå, cykle eller køre bil er det at foretrække.

ØVRIGT

Vi følger almindelige retningslinier for arbejdsmarkedets parter.

Alle disse tiltag gøres ud fra hensynet til at varetage personers helbred og opretholde trygge leverancer til vore kunder.

Hvis du har spørgsmål knyttet til Firesafe’s rutiner eller andre ting i forbindelse med coronavirus, kan du kontakte

Administrerende direktør
jan.thorhauge@firesafe.dk / 40 72 20 30

Hvordan er lovgivningen i hht. produkter der bruges til brandtætning?

Nævner man ordret brandtætning, så taler vi en forsegling af installationer, der gennembryder en brandklassificerende adskillelse. Denne forsegling skal have samme brandklasse som resten af konstruktionen. 

Siden 1961 har vores bygningsreglement haft en lille passus der berettede om, at man skulle sikre sig tæthed omkring rør og kanalgennemføringer. Denne passus blev ”opgraderet” i BR1995 til: ”Gennemføringer for installationer i brandadskillende bygningsdele skal lukkes tæt, så adskillelsernes brandmæssige egenskaber ikke forringes”, og ”Installationer skal udføres, så de ikke medfører brandfare. Ved rørgennemføringer, kanaler og lignende skal der træffes foranstaltninger, der hindre gennemgang ad støj, fugt, ild, gas og lugt”. 

Beton/mørtel kan ikke brænde og kan derfor, stort set, altid bruges til brandtætning. Beton/mørtel er ikke altid velegnet til brandtætning, og der er ingen dokumentation på beton at det overholder nede stående tester. Der anvendes dog en hel del andre produkter udover beton til brandtætning. I lovgivningen er det intet krav om, at disse produkter skal være godkendte. Dog er disse produkter testet og betalt af firmaer på frivillig basis. Testresultaterne synliggør produkternes brandmodstands evne og ikke mindst en monteringsvejledning. En monteringsvejledning som rigtig mange firmaer og montører ikke er bekendt med. Dette giver anledning til at der i udarbejdelsen af brandtætning anvendes produkter, der i stedet for at hindrer øger risikoen for brandfare. 

I 90´erne brugte man i Danmark en MK-Godkendelse, som er baseret på andre landes testresultater inde for brandtætning. Denne MK-godkendelse medfører, at materialer og systemer kan godkendes af ETA-Danmarks godkendelsesordning for materialer og konstruktioner. 

I 00´erne overgår vi (dog ikke implementeret i Danmark endnu) til en Europæisk klassifikation for en bygningsdels brandmodstandsevne, men det forudsætter, at der forinden er udført prøvning efter nye europæiske prøvningsmetoder. Europæisk klassifikation kan ikke opnås på baggrund af en prøvning og klassifikation efter de nuværende MK-godkendelser. 

Nu skal alle produkter testes efter EN-1366 part 3 som: penetrations seals. 

Det giver også nye brandklasse betegnelser. BSxx og BDxx udgår og erstattes af EI xxA2-s1,d0 – EI xx. 

I dag testes efter EN 1366:2009 og installationerne er opdelt som følgende: 

EN 1366-1:2009 ; Ventilationskanaler (som kun 2 leverandører har testet brandtætning af kanaler af)
EN 1366-2:2009 ; brandspjæld
EN 1366-3:2009 ; rør – og kabler som de fleste leverandører har testet deres produkter efter.
EN 1366-4:2009 ; Lineære fuger. 

Hvis der er nogen der mener, udover 2 leverandører, at deres produkter er egnet til brandtætning af ventilationskanaler, så er det meget misvisende. 

DBI Vejledning nr. 31 henviser blandt andet til de nye europæiske regler, derfor er det meget vigtigt, at rådgivere, brandrådgivere, entreprenører sætter sig godt og grundigt ind i disse tests og monteringsvejledninger, så deres beskrivelser på brandtætninger beskrives korrekt og ikke bare henviser til en vejledning, som ikke er lov.

Fire bellows for maintaining fire barrier during drilling and interventions operations

low_bellow_redigert_av_hf

For maintaining fire barrier during drilling and interventions operations

(download flyer – pdf)

Tested and approved for:

  • 350 kW Jet-fire
  • HC fire
  • 1.1 barg pressure

Other properties:

  • Oil resistance
  • Quick and efficient mounting/demounting
  • Robust design for use in a harsh environment
  • Protection against falling objects
  • Separate contaminations/spill between decks
  • Easy maintenance and storage

Fire bellows for maintaining fire barrier during drilling and interventions operations

Designed to accommodate movements

  • Horizontal movement up to 900 mm
  • Vertical movement up to 150 mm
  • Risers with Ø180 to Ø600
  • The bellow is tailored to the individual riser/hatch

Three different versions

  • Drilling hatch (DH)
  • Intervention hatch (IH)
  • Weather bellow (WB)

For further information please contact:  

Firesafe Energy AS

Hallvard K. Engøy, General Manager
Mobile: +47-940 07 990
Switch board: +47 09110
Email: hke@firesafe.no

Documented fire protection – contact information

offshore_scanpix

We can supply a wide range of fire protective related products and services, like e.g. sealing systems for pipe and cable penetrations, painting of cables for fire protection, consulting and insulation projects.  As a wholly owned company in the Firesafe group, we also benefit from the full support from our parent and sister companies. Inergen extinguishing system, evacuation labelling, and control and maintenance of fire equipment like extinguishers/hoses are examples of other services that can also be provided by Firesafe.

Our high quality products are well tested and documented to meet our clients strictest demands. We are continuously developing our product range and our flexibility makes us prepared to tailor make solutions to meet your special needs.

For further information please contact:  

Firesafe Energy AS

Hallvard K. Engøy, General Manager
Mobile: +47-940 07 990
Switch board: +47 09110
Email: hke@firesafe.no